Tijd voor Friese lucht

Boek je vakantie

Word wakker in je tent of caravan en geniet gelijk van het prachtige uitzicht op het meer de Langweerderwielen. Haal lekkere warme broodjes in het dorpje. Stap na het ontbijt gelijk in je bootje en vaar het meer op. Onze camping is perfect gelegen in het prachtige landschap van De Friese Meren. En er is van alles te doen op en bij het water!

Campingfaciliteiten

Minicamping Friesland heeft ruime plaatsen. Je kunt er gemakkelijk je tent, camper of caravan kwijt. 


Een aantal voorzieningen:

  • Wifi aanwezig
  • Sanitair
  • Wasmachine en droger
  • Afwasgelegenheid met warm water
  • Bootje aanleggen
Boek je vakantie

Skûtsjesilen in Langweer

Skûtsjes zijn typische Friese platbodems. Ze werden eeuwenlang gebruikt voor het vervoer van vooral mest en terpaarde op de ondiepe plassen, meren en vaarten.


Vroeger werden er alleen wedstrijden gezeild als de schippers geen vracht hadden. Tegenwoordig worden er elk jaar wedstrijden gehouden en is het skûtsjesilen een ware sport geworden. De skûtsjes van verschillende dorpen en steden bestrijden elkaar op het scherp van de snede.


Donderdag 23 juli 2020 - SKS Skûtsjesilen in Langweer

Vanwege de huidige situatie omtrent de coronacrisis, is SKS Skûtsjesilen helaas geannuleerd. 


SKS skûtsjesilen zijn de belangrijkste zeilwedstrijden van skûtsjes in Friesland. 14 skûtsjes zeilen op verschillende meren. Het evenement duurt twee weken. Het begint op zaterdag 18 juli in Grou en eindigt op vrijdag 31 juli op het Sneekermeer. Op donderdag 23 juli wordt er op de Langweerderwielen gezeild en wordt er na de wedstrijd gefeest in het dorp.Wil je niet alleen naar de spannende vaarwedstrijd kijken, maar ook zelf heerlijk uitwaaien op een authentiek skûtsje? Vraag bij ons informatie aan.

Informatie aanvragen

Praamzeilen

Wil je lekker het water op tijdens je vakantie? Je kunt een praam huren met schipper. Actief zeilen met het personeel of werken aan teambuilding? De zeilpraam biedt plaats aan maximaal 12 personen. Een praam is ook geschikt voor minder validen. Het is mogelijk om meerdere pramen te bestellen. Zo kunnen competitieve groepen onderling sportieve wedstrijden organiseren.

Praamzeilen is heel geschikt voor een (halve) dag. Je kunt het combineren met andere activiteiten als fietsen, golfen of barbecueën.

Informatie aanvragen

Tarieven


Per persoonper dag€ 9,50

Kinderen tot 12 jaar

per dag

€ 5,00 p.p
Toeristenbelastingper dag€ 1,00 p.p
Bezoekers eerst meldenper dag€ 2,50
Electraper dag€ 3,00
Electra + aircoper dag€ 4,50

Hond

per dag

€ 3,00

Aanleg bootje

per dag

€ 4,00

Douche

per dag

€ 0,50

Koelelementen

per dag

€ 0,50


De receptie is geopend van 10:00 - 13:00 en 16:00 - 20:00 uur.

Bel ons vandaag en boek een plekje! 0513-49 91 49

Boek je vakantie